Για την εκπλήρωση του έργου τους, οι κοινωνικοί θεσμοί χρειάζονται και τον εθελοντισμό – τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον οίκο μας Haus Koroneos, προ παντός τώρα στην εποχή της κρίσης. Η γενική αβεβαιότητα προκαλεί υπαρξιακούς φόβους που επηρεάζουν και αφήνουν τα σημάδια τους στους ενοίκους μας. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στο Haus Koroneos καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσουμε μια ομάδα δραστήριων και αξιόπιστων εθελοντών που στηρίζουν και συμπληρώνουν με ουσιαστικό τρόπο το έργο του επαγγελματικού προσωπικού. Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες: Τακτικές επισκέψεις στους ενοίκους, επαφές με Δημόσιες Αρχές, τραγούδι με τους ενοίκους, μεταφράσεις, βοήθεια στις γιορτές και εκδηλώσεις του οίκου μας, τακτική παροχή γαστρονομικών απολαύσεων όπως τούρτες, γλυκά και άλλες σπιτικές λιχουδιές, παιχνίδια και περίπατοι με ενοίκους και πολλά άλλα.
Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για αυτές τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το Haus Koroneos κάλεσε όλους τους εθελοντές συνεργάτες του σε μια συνάντηση στις 26/1/2013. 22 εθελόντριες μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Στο επίκεντρο ήταν η αμοιβαία γνωριμία και η ανταλλαγή εμπειριών. Ιδιαίτερα εμφανής έγινε στη συζήτηση η επιθυμία για περαιτέρω ενημέρωση και κατάρτιση σε θέματα όπως «η άνοια» και «συναναστροφή με ηλικιωμένους ανθρώπους». Υπάρχουν σκέψεις για την εφαρμογή των προτάσεων αυτών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα σε μια ελληνική ταβέρνα.

 

 

Μήπως επιθυμείτε κι εσείς να γίνετε εθελοντής / εθελόντρια στο Haus Koroneos; Ελάτε σε επαφή μαζί μας ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) για να κλείσουμε ένα ραντεβού για μια ενημερωτική συνάντηση.