Ο ήλιος έλαμπε χαρούμενα όταν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 έγιναν στον οίκο μας τα εορταστικά εγκαίνια της νέας μονάδας περίθαλψης.

Η γιορτή ξεκίνησε με μια θεία λειτουργία, με μουσική υπόκρουση, όπου με λόγια και τραγούδια ευχαριστήσαμε το θεό για την ύπαρξη αυτού του γηροκομείου και οίκου ειδικής φροντίδας στην Αθήνα, που λειτουργεί επιτυχώς από το 2007, έχει πληρότητα παρά την έντονη κρίση στην Ελλάδα και τώρα μπορεί ακόμα και να επεκταθεί.

Ευχαριστήσαμε επίσης τους φίλους, υποστηρικτές και δωρητές που εξαιτίας της οικονομικής συμβολής τους έγινε δυνατή η επέκταση. Στο τέλος, χωρίς να είναι λιγότερα σημαντική η συμβολή τους, εκφράστηκαν ευχαριστίες στα μέλη του προσωπικού, που με την αφοσιωμένη εργασία τους δημιούργησαν την ανθρώπινη ατμόσφαιρα στον οίκο μας και την καλή φήμη του στο ευρύ κοινό.

Πριν από την επίσημη ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις, η κα. Gabi Παπανικολάου, πρόεδρος του συλλόγου «Εστία», παρέδωσε στην Διεύθυνση του οίκου μας μια επιταγή ύψους 15.000 Ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου «Εστία» το ποσό αυτό προορίζεται για το πρόγραμμα «Κρεβάτια νοσηλείας – αντικατάσταση και επέκταση». Μ’ αυτήν τη δωρεά ο σύλλογος συνεχίζει την υποστήριξη του Haus Koroneos και του αξίζει για άλλη μια φορά η ευγνωμοσύνη μας. Για υπενθύμιση: Δωρεές της  «Εστίας» είναι ο ανελκυστήρας του οίκου και ο εξοπλισμός της βοηθητικής κουζίνας στην αίθουσα συγκεντρώσεων. Επίσης υποστήριξε την ενασχόληση των ενοίκων και βοηθάει τώρα στην απόκτηση σύγχρονων και λειτουργικών κρεβατιών νοσηλείας.

 

 

Εν συνεχεία, ένοικοι και καλεσμένοι επισκέφτηκαν και θαύμασαν στον 5ο όροφο τα φωτεινά, ευρύχωρα δωμάτια που περιβάλλονται από φαρδιά μπαλκόνια με θέα τον πράσινο λόφο του Λυκαβηττού. Οκτώ άτομα που χρειάζονται ειδική φροντίδα θα κατοικούν στο μέλλον σ’ αυτούς τους χώρους.

 

Και επειδή το φαγητό και το ποτό δεν  είναι μόνο σημαντικά για τη συνοχή του σώματος και της ψυχής αλλά και για το αίσθημα συντροφικότητας, στο τέλος σερβιρίστηκαν στην ταράτσα του οίκου μας σαμπάνια και καναπεδάκια στους ενοίκους και επισκέπτες, και δημιουργήθηκαν πολλές καλές επαφές.

Η όμορφη γιορτή κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.